Nutritionist Professional Competencies: Ethics and Professionalism

  • Edna J. Nava-González Universidad Autónoma de Nuevo León (UANL), Facultad de Salud Pública y Nutrición, Nuevo León, México
  • Velia Margarita Cárdenas Villarreal Universidad Autónoma de Nuevo León, Facultad de Enfermería, Nuevo León, México
  • Raúl Gabino Salazar Montalvo Universidad Autónoma de Nuevo León, Facultad de Medicina, Nuevo León, México
Keywords: Professional Skills, Laboral Sphere, Nutritionist

Author Biographies

Edna J. Nava-González, Universidad Autónoma de Nuevo León (UANL), Facultad de Salud Pública y Nutrición, Nuevo León, México

PhD in Nursing Sciences and Certified Nutritionist. Faculty of Public Health and Nutrition, Autonomous University of Nuevo León (UANL).

 

Velia Margarita Cárdenas Villarreal, Universidad Autónoma de Nuevo León, Facultad de Enfermería, Nuevo León, México

PhD in Nursing Sciences and Certified Nutritionist. Faculty of Public Health and Nutrition, Autonomous University of Nuevo León (UANL).

 

Raúl Gabino Salazar Montalvo, Universidad Autónoma de Nuevo León, Facultad de Medicina, Nuevo León, México

PhD in Public Health. Faculty of Medicine, UANL.

References

Asociación Mexicana de Miembros de Facultades y Escuelas de Nutrición, AC. (2016). Campos profesionales. https://www.ammfen.mx/campos-profesionales.aspx

Academy of Nutrition and Dietetic: The Commission on Dietetic Registration. (2015). Essential Practice Competencies for the Commission on Dietetic Registration’s
Credentialed Nutrition and Dietetics Practitioners. https://www.cdrnet.org/competencies

Bellón, J.A. (2002). Habilidades de comunicación y utilización de las consultas de atención primaria. Anales, 24(Supl. 2). https://doi.org/10.23938/ASSN.0419

Barquera, S., Rivera-Dommarco, J., Gasca-García, A. (2001). Políticas y programas de alimentación y nutrición en México. Salud Pública Mex, 43(5), 464-477. https://saludpublica.mx/index.php/spm/article/view/6342
Published
2021-06-04
How to Cite
Nava-González, E. J., Cárdenas Villarreal, V. M., & Salazar Montalvo, R. G. (2021). Nutritionist Professional Competencies: Ethics and Professionalism. Cuidado Multidisciplinario De La Salud BUAP, 2(4), 53-58. Retrieved from http://rd.buap.mx/ojs-dm/index.php/cmsj/article/view/656
Section
Multidisciplinary Communication